Τουριστική Αγωγή

Μάθημα Τουριστικής Αγωγής, ThessAgenda, Πρόταση - Ατζέντα για το Νομό Θεσσαλονίκης, Κώστας Ευθυμίου

Ο Νομός Θεσσαλονίκης αποτελεί προορισμό εσωτερικού τουρισμού, αλλά εξελίσσεται δυναμικά και ως τουριστικός προορισμός για αλλοδαπούς.

Συνεπώς, είναι σημαντικό οι κάτοικοι του Νομού να λαμβάνουν τη βασική αλλά ιδιαίτερα σημαντική τουριστική αγωγή από μικροί και μεγαλώνοντας.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης από κοινού με τους ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης και φορείς όπως η Ένωση Ξενοδόχων πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία για δράσεις τουριστικής αγωγής.

Προτεινόμενες δράσεις:

  • Τουριστική αγωγή στα σχολεία. Επισκέπτες καθηγητές των τουριστικών σχολών της χώρας και επαγγελματίες του τουρισμού θα εξηγούν στα παιδιά όλων των βαθμίδων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης τα πολλαπλά οφέλη του τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, θα τονίζουν την αξία της φιλοξενίας, της ευγένειας και της καλής φήμης στη διατήρηση της τουριστικής ροής, παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία που μας καθιστούν σωστούς τουριστικούς οικοδεσπότες. Τα μαθήματα / συζητήσεις μπορούν να είναι 3 στη διάρκεια μιας μαθητικής χρονιάς.
  • Τουριστική αγωγή για παρα-τουριστικά επαγγέλματα. Αντίστοιχο μάθημα / συζήτηση πρέπει να λαμβάνουν επαγγελματίες και υπάλληλοι απασχολούμενοι σε παρα-τουριστικά επαγγέλματα (όπως οδηγοί ταξί, αστικών λεωφορείων, αλλά και ιδιοκτήτες και υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων). Οι κύκλοι τουριστικής αγωγής στα εν λόγω επαγγέλματα θα οργανώνονται σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς.

Δημοσιεύθηκε 13 Δεκεμβρίου 2017 | Παιδεία & Πολιτισμός, Τουρισμός

Κοινοποίησε | Share

Πες το σχόλιό σου | Στείλε τις Ιδέες σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top