Εβραϊκός Τουρισμός

Εβραϊκός Τουρισμός, ThessAgenda, Πρόταση - Ατζέντα για το Νομό Θεσσαλονίκης, Κώστας Ευθυμίου

Οι Εβραίοι αποτελούν για τη Θεσσαλονίκη ένα τουριστικό κεφάλαιο ιδιαίτερης δυναμικής, καθώς εδώ άκμασε μία από τις μεγαλύτερες εβραϊκές κοινότητες διεθνώς. Ωστόσο, το τουριστικό αυτό κεφάλαιο παραμένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης μπορούν να συνδιαμορφώσουν μια δέσμη ενεργειών για την προσέλκυση Εβραίων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη:

  • Αναβάθμιση του ιστοτόπου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (https://thessaloniki.travel) με διαθεσιμότητα του περιεχομένου του και στα Εβραϊκά.
  • Παροχή πακέτων προσφορών διαμονής σε Ισραηλίτες από όλο τον κόσμο (μέσα από τους διεθνείς οργανισμούς των Εβραίων) σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους, ώστε να καθιερωθεί η πόλη και ο Νομός Θεσσαλονίκης ως ιδιαίτερης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας προορισμός των απανταχού Εβραίων.
  • Έκδοση έντυπου περιληπτικού οδηγού με χάρτη της «Εβραϊκής Διαδρομής Θεσσαλονίκης», όπου θα αποτυπώνονται και στα Εβραϊκά όλα τα μνημεία και σημεία αναφοράς για τους επισκέπτες Εβραίους (και όχι μόνο), όπως το Μνημείο Ολοκαυτώματος, το Εβραϊκό Μουσείο, οι Συναγωγές Γιαδ Λεζικαρον και Μοναστηριωτών, οι Βίλες Μοδιάνο και Μορντώχ, η Κάζα Μπιάνκα, η αγορά Μοδιάνο, οι στοές Μοδιάνο και Μαλακοπή κα. Ο οδηγός θα διανέμεται σε κάθε σημείο επίσκεψης και σε όλα τα ξενοδοχεία και σημεία εξυπηρέτησης κοινού εντός του Νομού.
  • Διεθνής, ειδική και στοχευμένη ηλεκτρονική καμπάνια (social media) που θα αναδεικνύει το κομμάτι της εβραϊκής ιστορίας της Θεσσαλονίκης και θα παρέχει οπτικό υλικό από το παρελθόν και το σήμερα με εικόνες της “Εβραϊκής Διαδρομής Θεσσαλονίκης”.

Δημοσιεύθηκε 13 Δεκεμβρίου 2017 | Οικονομία & Ανάπτυξη, Τουρισμός

Κοινοποίησε | Share

Πες το σχόλιό σου | Στείλε τις Ιδέες σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top